In een glas Judeka-wijn vind je Sicilië…

Judeka-wijnen zijn een weerspiegeling van het gebied, Caltagirone, met respect voor het milieu en voor de consument. Caltagirone is opgenomen in de specificatie van Cerasuolo di Vittoria, de enige D.O.C.G. van Sicilië.

Judeka volgt de principes van biologische landbouw, de druiven worden met de hand geoogst waardoor het karakter van het fruit intact blijft, terwijl de karakteristieken van de inheemse wijnstokken behouden blijven.

Wijnen

Over JUDEKA

In een glas Judeka-wijn vind je Sicilië…

Judeka-wijnen zijn een weerspiegeling van het gebied, Caltagirone, met respect voor het milieu en voor de consument. Caltagirone is opgenomen in de specificatie van Cerasuolo di Vittoria (klik naar deze wijn), de enige D.O.C.G. (gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming) van Sicilië.

Judeka volgt de principes van biologische landbouw, de druiven worden met de hand geoogst waardoor het karakter van het fruit intact blijft, terwijl de karakteristieken van de inheemse wijnstokken behouden blijven.

De wijnmakerij is omgeven door 45 hectare klei en zand. Deze bodems geven de druiven een bijzondere elegantie en intense aroma’s.

De ligging van de wijngaarden is strategisch: in het zuiden is er een rivier en een natuurlijke helling bevordert ventilatie vanuit de Middellandse Zee. De wind, die ook uit het Iblei-gebergte komt, strijkt langs de wijnstokken en zorgt ervoor dat de wijnstokken niet worden aangetast door ongedierte en insecten.

De eerste geplante wijnstokken werden gekozen volgens de territoriale roeping: Frappato gecombineerd met Nero d’Avola, de meest aanwezige druivensoort op Sicilië. De blend, dat is de unie tussen de twee wijnstokken, genereert de unieke D.O.C.G. Cerasuolo di Vittoria.

In een glas Judeka-wijn zitten kleuren zoals robijnrood, diep roze of goudgeel en andere intense tinten. Frisse en geurige hints van fruit zoals aardbei, kers, pruim, rijpe abrikoos of chocolade en zwarte peper kunnen worden waargenomen. En tot slot waarderen we elegante tonen van mediterrane bloemen zoals oranjebloesem en jasmijn .

De etiketten en de flessen vertegenwoordigen het eiland Sicilië, zowel in kleuren als in versieringen, met de levendigheid van Siciliaanse karren en de traditioneel keramiek uit Caltagirone.

Judeka strekt zich uit over 45 hectare land volledig van biologische teelt en onderhoud. Het wijnhuis is omgeven door eeuwenoude olijfbomen, perzikbomen, pruimen, kersen, sinaasappels, citroenen, amandelen en walnoten.

De wijnmakerij maakt gebruik van zonne-energie verkregen door fotovoltaïsche panelen. De verharding van de interne wegen zijn gemaakt zonder gebruik van plastic stoffen en derivaten van fossiele koolstoffen, met behulp van “Biostrasse”, een ecologisch duurzaam en doorlatend materiaal.

Het water dat wordt gebruikt in de wijngaard, komt uit een watervoerende laag van 70 meter diep. In het wijnhuis wordt het water dat uit de putten wordt gehaald, gezuiverd via het omgekeerde osmose-systeem, een ecologisch systeem dat geen enkel soort additief of chemische stof gebruikt om te zuiveren.

Met de faculteit Landbouw van de Universiteit van Catania heeft Judeka twee kunstmatige fytodepuratievijvers gecreëerd: een natuurlijk landbouw-industrieel afvalwaterzuiveringssysteem dat het zelfzuiveringsprincipe reproduceert dat typisch is voor aquatische omgevingen en wetlands.

Vissen en waterlelies zuiveren het water en laten het vervolgens stroomafwaarts stromen.

Judeka staat voor liefde voor onze aarde en voor onze wijnen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.