Pastificio Milazzo werkt al jaren met passie en professionaliteit aan verschillende soorten pasta volgens de verwerking van de typisch Siciliaanse traditie.

Pasta

Over Pastificio Milazzo

Pastificio Milazzo werkt al jaren met passie en professionaliteit aan verschillende soorten pasta volgens de verwerking van de typisch Siciliaanse traditie. “Pastificio Milazzo” werd opgericht in 1992 in San Cono, een klein stadje in het Siciliaanse achterland, gelegen op 15 km van Caltagirone en op ongeveer 80 km van Catania.

Vanaf het begin ging de oprichter, Rocco Milazzo, op zoek naar de beste griesmeelmengsels. Hij bereikte de top in de afgelopen jaren en verkreeg een 100% Siciliaans gecertificeerde griesmeelpasta. Het is een duurzame “ambachtelijke pasta” die met de hand gemaakt is, met een houdbaarheid van ongeveer 24 maanden vanaf productie.

Door de langzame productie door middel van draadtrekken in brons ontstaat een ruw en poreus product dat de saus zo goed mogelijk vasthoudt. De pasta wordt gedroogd in statische cellen bij een lage temperatuur van maximaal 38°C.  

Naast de traditionele pasta van harde tarwegries produceert de pastafabriek van Milazzo andere specialiteiten met toevoeging van natuurlijke smaken.

De voordelen van ambachtelijke pasta!

Verzadiging

Pasta is een complex koolhydraat dat tijd nodig heeft om af te breken hierdoor zorgt een lekker bord artisanale pasta voor een goede verzadiging.

Smaak

Vooral als ze al dente gekookt zijn blijkt de pasta veel beter verteerbaar en vooral veel lekkerder. Met de toevoeging van je favoriete saus krijg je een voortreffelijk gerecht!

Trafilata Al Bronzo

Alle pasta waar ’trafilata al bronzo’ op staat wil zeggen dat de pasta’s bronsgedraaid zijn. De pasta wordt uit een bronzen mal gespoten waardoor het oppervlak ruw wordt en de saus er daarom beter aan hecht. De productie betreft de verwerking van geselecteerd en Siciliaans gecertificeerd harde tarwegriesmeel en de transformatie tot PASTA ARTIGIANALE DI SEMOLA. Het productieproces sluit het gebruik van chemicaliën, conserveermiddelen en elk ander product uit dat de authenticiteit en het typische karakter van de pasta kan veranderen.

1 Voorbereiding

Griesmeelpasta wordt uitsluitend bereid met griesmeel van harde tarwe en water. De bewerkingen om de pasta van de Pastificio Milazzo te produceren zijn zowel handmatig als automatisch waarbij alle kenmerken van de traditionele methode worden gerespecteerd.

2 Kneden / Kneden

Het griesmeel wordt in speciale tanks gegoten en ongeveer 20-25 minuten gekneed met toevoeging van water, het resulterende mengsel wordt vervolgens in een andere tank verwerkt (kneden) om de juiste consistentie te verkrijgen.

3 Tekenen / snijden: voor bronzen getekende pasta

Het verkregen mengsel wordt onder lage druk geëxtrudeerd (om het product niet te verpesten en de rijke organoleptische kenmerken die het oorspronkelijk bezit niet af te doen), door een holte en bronzen matrijzen die de gewenste vorm mogelijk maken en de pasta de klassieke ruwheid geven die het mogelijk maakt om de specerijen beter vast te houden. De extrusiebuis wordt gekoeld door middel van een chiller om oververhitting van het product te voorkomen. Tijdens het extruderen van de pasta wordt deze door middel van een messengroep direct na de matrijs op de gewenste lengte gebracht.

4 Lamineren: voor gelamineerde pasta

Na het verkrijgen van de juiste consistentie van het deeg, wordt het gerold en op rollen gewikkeld en met behulp van machines (kalibratoren en snijder) de gewenste dikte en lengte gegeven.

GALERIJ

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.